Bijzondere prikkel bij Mathieu van der Poel: “Daar is hij toch wel gevoelig voor”

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel was verbluffend op het WK veldrijden. De manier waarop hij de zege pakte getuigde van absolute klasse.

Wat een apotheose en climax voor Mathieu van der Poel. De manier waarop hij de wereldtitel in het veld pakte was er eentje om duimen en vingers van af te likken. Toch liep het in de voorbereiding naar het WK in Hoogerheide niet allemaal van een leien dakje. Meer zelfs, de regenboogtrui is ook maar een schakel in het proces van dit seizoen.

“Dit zet hem wel weer even in de stijgende lijn, want het zat de laatste tijd niet echt mee. Hij was heel relaxed en alle seinen stonden op groen, maar dat is wel vaker geweest en dan lukte het ook soms wel eens niet”, vertelt bondscoach Gerben De Knegt aan Indeleiderstrui.

Veel mensen vergeten immers dat renners ook maar gewone mensen zijn. “Iedereen denkt altijd dat alles wat hij aanraakt altijd maar in goud gaat veranderen. En van alle kanten wordt daar ook wel iets van gevonden, maar dat kan ook wel wat doen met iemand. Daar is hij toch wel gevoelig voor. Dat merk je natuurlijk niet aan de buitenkant, want dat is niet stoer.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24