Bondscoach Sven Vanthourenhout waarschuwt Evenepoel, Philipsen en van Aert in aanloop naar WK: Hij ziet het anders fout aflopen

door: PMN
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

De Tour de France ligt inmiddels weer achter de rug. Alle ogen zijn nu gericht op het WK in het Schotse Glasgow.

De kans dat daar een Belg wereldkampioen gaat worden is zeker niet uitgesloten. Met Remco Evenepoel, Jasper Philipsen en Wout van Aert heeft ons land maar liefst drie kanshebbers.

Het probleem is misschien wel dat ze een team zullen moeten vormen. Bondscoach Sven Vanthourenhout zal zijn kopmannen in toom moeten zien te houden.

“Ze zullen gewoon moeten doen wat er van hen gevraagd wordt”, zegt Vanthourenhout in Het Laatste Nieuws. "Ook moeten er vooraf duidelijke en juiste afspraken zijn. Zo weet iedereen waar en wanneer hij zijn moment kan grijpen. Dat wordt belangrijk."

(Lees verder onder de foto)

"Als iedereen zich aan zijn fase van de koers houdt, dan kan dat ervoor zorgen dat ze wereldkampioen kunnen worden"

Wout van Aert - Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Zo moet Philipsen niet op 60 kilometer van de streep niet gaan anticiperen op Evenepoel of van Aert om iedereen voor te zijn. Dat zou volgens de bondscoach ook niet echt verstandig zijn.

"Als iedereen zich aan zijn fase van de koers houdt, dan kan dat ervoor zorgen dat ze wereldkampioen kunnen worden. Dat moeten ze alle 3 beseffen.

"Als ze uit hun rol treden, zullen ze het zich moeilijk maken. Maar ik verwacht daar geen problemen.”