Bondscoach Vanthourenhout zet renners stevig op scherp: "Gaat bij mij nooit gebeuren"

door: JDH
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

De wedstrijd bij de mannen wordt zondag een van de spannendste van de dag. Maar bondscoach Sven Vanthourenhout wijst zijn renners toch duidelijk op de afspraken. 

Met Thibau Nys, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout heeft België enkele kanshebbers op goud op het EK. De grootste tegenstander wordt wellicht de Nederlander Lars van der Haar. Hij is normaal ploegmaat van Nys, maar zondag dus een concurrent. 

De ploegenbelangen zouden op een bepaald moment kunnen meespelen. Gaat Nys rijden achter Van der Haar of houdt hij zich afzijdig bij een eventuele aanval van Iserbyt. Bondscoach Vanthourenhout maakte vooraf duidelijk dat daar geen sprake van kan zijn. 

"Een Belg die een niet-Belg laat winnen? Dat gaat bij mij nooit gebeuren. Dat weten ze. En als het gebeurt, dan zal het maar één keer zijn", zei Vanthourenhout bij Het Nieuwsblad. Een scenario zoals Nys-Groenendaal in 2000 mag dus niet niet. 

"Er is altijd op voorhand gepraat met heel duidelijke afspraken. Tot nu toe kan ik niet zeggen dat er ooit al een probleem is geweest", zegt de bondscoach nog. Afwachten of dat na zondag nog het geval zal zijn.