Chris Froome: "Ik blijf dromen naar die overwinning"

door: CDC
froome
Afbeelding bron: Photonews

Chris Froome maakte nog geen jaar terug de overstap naar Israel Start-Up Nation. Hij brak er voorlopig nog geen potten. De ex-tourwinnaar is nog maar een schim van zijn oude zelf na een bijzonder zware valpartij in 2019. Toch hoopt hij om opnieuw te schitteren op het hoogste niveau.

Chris Froome had een uitgebreid gesprek met het Italiaanse La Repubblica. Daar gaf hij zijn mening over zijn rol in het wielrennen. Toen hij revalideerde dacht hij of hij moest stoppen of niet, maar ontdekte dat hij echt houdt van koersen, het buiten zijn, het reizen en het strijden. Hij wil zijn contract zeker uitdoen.

Meer nog, stiekem hoopt hij om ooit weer mee te kunnen doen voor de prijzen, meer bepaald in de Ronde van Frankrijk. Hij trekt zich op aan oudere renners zoals Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali. Ook zij winnen nog steeds koersen.

Tegelijk moet hij erkennen dat  Tadej Poga?ar onklopbaar lijkt. Froome is dan ook onder de indruk van diens mentaliteit. "Als niets hem tegenhoudt, kan hij elk record breken." Ook voor Alaphilippe, Evenepoel en van der Poel had hij complimenten klaar. Hun aanvalslust maakt de koers er alleen maar mooier op, vindt Froome.