Chris Froome onthult welke race hij wil winnen voor hij stopt

door: CDC
froome
Afbeelding bron: Photonews

Chris Froome had een uitgebreid interview met Wiggle. Daar geeft hij aan welke wedstrijd hij zeker wil toevoegen aan zijn indrukwekkend palmares. En die is toch wel verrassend.

Chris Froome is al 36 jaar en gaf vorige week nog aan dat hij nog steeds droomt van de Tour de France. Maar hij heeft ook meer realistische, concrete plannen. Froome wil immers nog een tijdje blijven fietsen én wil weldegelijk nog prijzen pakken. 

De renner van Israel Start-Up Nation onthulde dat hij nog 1 eendaagse aan zijn palmares wil toevoegen. Dat is de Clásica San Sebastián, die vlak na de Tour gereden wordt. Froome gold altijd als een ronderenner en hij zou zich ook graag bewijzen op andere vlakken. De heuvelachtige klassieker lijkt hem ideaal daarvoor.

In het interview laat Froome zich ook uit over hoe data en technologie het wielrennen veranderd hebben. Renners kunnen hierdoor veel vroeger professioneel worden en op het hoogste niveau strijden dan in zijn jonge jaren. Hij doelt onder meer op de inzichten rond herstel van blessures na zware crashes. 

Download nu de gratis app van Redactie24