Eén van de grootste beloften van het wielrennen moet rekenen op goodwill van Patrick Lefevere

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Er werd de voorbije jaren gedroomd van wat Mauri Vansevenant als wielrenner kan bereiken. Dit seizoen werd het echter voorlopig een ramp.

Mauri Vansevenant wordt een fantastische wielercarrière voorspeld, maar voorlopig loopt dat niet zo rooskleurig als eerder verwacht werd. Dit jaar sukkelde hij lange tijd met een knieblessure, waardoor er zelfs een operatie aan te pas kwam.

Niet hetgeen hij zelf ervan verwacht had. “Ik miste de Ronde van het Baskenland en de Waalse klassiekers, al die mooie koersen. Tijdens de Waalse Pijl had ik het moeilijk”, vertelt hij aan Sporza.

Maar er is meer dat hem bezighoudt. Zijn contract loopt eind dit jaar af bij Soudal-QuickStep. “Ik hoop dat ik mag blijven, maar het is niet aan mij om daarover te beslissen”, wijst hij in de richting van Patrick Lefevere.

“Door omstandigheden heb ik in het voorjaar de kansen om mij te bewijzen gemist. Ik denk dat ik sowieso genoeg kansen krijg, zeker in de kleinere koersen is dat geen probleem in de ploeg. En in de grote koersen heb ik perfect mijn rol gevonden en dat is de kopman bijstaan tot in de finale. Ik voel me daar goed bij en ik hoop dat ik die rol nog lang kan vervullen.”