Prachtprestatie van Mauri Vansevenant net niet beloond: "Dat ga ik nooit worden"

door: MAB
Quick-Step
Afbeelding bron: Photonews

Mauri Vansevenant begon als 20ste en best gerangschikte Belg aan de vierde etappe van de Giro d'Italia. De renner van Quick-Step ging goed mee, maar moest op de Etna uiteindelijk toch plooien. Het was uiteindelijk de Duitser Lennard Känma dat met de overwinning aan de haal ging. 

De 22-jarige renner van Quick-Step begon aan de etappe richting de Etna met 43 seconden achterstond op roze trui Mathieu van der Poel. Vansevenant werd uiteindelijk vijfde op ruim twee minuten van de winnaar net na een andere Belg, Sylvain Moniquet (Lotto-Soudal).

De jonge Belg heeft geleerd uit de Vuelta van vorig jaar en heeft zichzelf geen doelen opgelegd. "Het is de belangrijkste les die ik in mijn groterondedebuut heb geleerd", vertelde hij bij HLN voor de etappe van vandaag. "Je mag dan wel denken: ‘dít of dát is een rit voor mij’, het zijn de benen die spreken. En die krijg je niet op bestelling. Ik laat het gewoon op me afkomen."

Vansevenant blijft ook beide voetjes op de grond houden, zelfs na zijn prachtprestatie vandaag. "Ik weet van mezelf dat ik nooit een uitgesproken kopman zal zijn. Daarvoor ben ik té weinig afwerker. Laat me dit dus nog maar een paar jaar blijven doen."