Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout zorgen opnieuw voor irritaties in het veldrijden

door: AVL
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Voor Wout van Aert en Mathieu van der Poel zit het veldritseizoen er, na het spannende en spectaculaire WK in Hoogerheide, op.

Mannen als Lars van der Haar, Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout gaan echter nog even door. Afgelopen zaterdag verschenen ze alle vier aan de start van de Exact Cross in Sint-Niklaas. Laurens Sweeck ging met de overwinning aan de haal en maakte zo zijn favorietenrol waar.

Lars van der Haar moest zich in Sint-Niklaas tevreden stellen met een tweed plaats. De Nederlander was na afloop bijzonder teleurgesteld en haalde ook stevig uit naar de tactiek van Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout, de kopmannen van Pauwels-Sauzen Bingoal.

"Het begint wel een beetje lachwekkend te worden hoe Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout weigeren te koersen", aldus Van der Haar bij VTM. "Het moet altijd van Laurens Sweeck en mezelf komen en dat is jammer voor het veldrijden. Op een gegeven moment zou je Sweeck zo de zege willen schenken. Uiteindelijk ga je toch weer zelf voor de winst, maar het is niet leuk hoe die twee mannen koersen."

Het is niet de eerste keer dat Iserbyt en Vanthourenhout voor irritaties zorgen bij de concurrentie. Ook Laurens Sweeck kreeg het afgelopen seizoen meermaals stevig op zijn heupen van het duo.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24