Evenepoel belooft loyaal te zijn op het WK, maar meent hij het?

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

De keuze van de Belgische delegatie voor het WK-wielrennen had veel voeten in de aarde, maar de kogel raakte finaal door de kerk. Vooral de aanwezigheid van Remco Evenepoel beroert de gemoederen.

Wout Van Aert geldt als absolute kopman voor de Belgen. Evenepoel zal dus moeten rijden als meesterknecht. Iets waar hij zich naar eigen zeggen bij heeft neergelegd. Hij belooft in functie van de ploeg te zullen rijden.

Nochtans heeft hij zijn imago tegen, velen vinden hem te eigengereid en hij zou niet collectief denken. Aan het Nieuwsblad zegt hij zelf: "Ik sta 100% achter de tactiek en ik ga mij volledig smijten.”

Maar iets later haalt hij heel wat scenario's naar boven waar hijzelf toch als kopman zou kunnen eindigen. "Maar je weet nooit met bepaalde koerssituaties, bijvoorbeeld als hij een slechte dag heeft of in een valpartij terechtkomt. Er kan zoveel gebeuren" en "maar er kan altijd een situatie voordoen dat dat plan niet kan voltooid worden, maar we zijn allemaal professioneel genoeg om plan B en – hopelijk komt het er niet - ook plan C uit te werken.”