Geeft Wout van Aert het nu al op? "Het wordt heel erg moeilijk"

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert heeft niet zijn beste vorm te pakken in de Tour. Hij lijkt een medaille in de tijdrit op de Olympische Spelen in Parijs dan ook uit zijn hoofd te zetten. 

 

In de eerste tijdrit in de Tour werd Wout van Aert 24ste op bijna twee minuten van Remco Evenepoel. Het parcours van de tijdrit in Parijs is dan wel veel vlakker, maar een medaille is voor Van Aert een verre droom geworden. 

"Ik weet welke waarden ik in een tijdrit kan duwen en de waarden die ik vrijdag trapte, waren daar echt heel ver vanaf. Ik ben er zeker van dat het beter moet kunnen en heb daar ook alle vertrouwen in", zegt Van Aert bij HLN. 

Van Aert denkt dat hij in de Olympische tijdrit competitief zal zijn, maar hij start zeker niet als favoriet. Voor de medailles zijn vooral Filippo Ganna, Joshua Tarling en Remco Evenepoel de grote favorieten. 

"Hoewel ik erg gemotiveerd ben, zal het moeilijk zijn om op de vlakke tijdrit van 32,4 kilometer in Parijs een medaille te pakken", zegt Van Aert nu al. Op 27 juni, zes dagen na het einde van de Tour, wordt de tijdrit in Parijs gereden.