Evenepoel blijft vissen achter WK-selectie: “Ik kan nu dingen die ik in het begin niet kon”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel lijkt op het juiste moment naar een piek toe te groeien, al is hij nog altijd niet zeker van een plaatsje in de WK-selectie.

Remco Evenepoel won De Druivenkoers in Overijse, al zal dat niet bepalen of hij het WK zal rijden. Hij weet ook wel dat elke coureur naar het WK wil, maar kan een niet-selectie begrijpen.

“Donderdag hebben we het rondje van Overijse gedaan. Maar het echte WK-parcours ligt rond Leuven, waar het minder lastig is. Overijse gaat het WK niet bepalen”, zegt Evenepoel aan HLN.

Of hij het EK kan winnen, daar bestaat geen zekerheid over. “In wedstrijden van heel hoog niveau heb ik nog niet kunnen bewijzen dat ik met de besten mee kan.”

Toch zijn de cijfers op dit moment heel goed. ”Ik kan nu dingen die ik in het begin van het seizoen niet kon. Dat stelt me gerust en geeft me zelfvertrouwen. Koersen zonder verwachtingen, dat kunnen we niet zeggen. Anders had ik in Overijse niet zo gekoerst. Zoals Patrick Lefevere zegt: wat komt, komt nog. Pas volgend jaar gaan we weer doelen stellen.”