Ex-ploegmaat doet boekje open over Jasper Philipsen: “Hij was een ramp!”

door: AVL
Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen wordt, na zijn twee ritoverwinningen in de Tour de France in evenveel dagen, vanuit alle hoeken overladen met lof.  

Door zijn twee sprintoverwinningen veroverde Philipsen ook de groene trui. In de editie van vorig jaar schreef de Vlam van Ham ook al twee sprintetappes op zijn naam. De Limburger is op dit moment misschien wel de beste sprinter ter wereld.

Zijn voormalige ploegmaat bij UAE Team Emirates Alexander Kristoff sluit zich in ieder geval aan bij deze stelling. In een interview met Het Laatste Nieuws rakelde de intussen 36-jarige Noor herinneringen op aan zijn tijd met Philipsen en vertelde hij ook waarom hij hem de bijnaam 'Jasper Disaster' gaf.

"In zijn eerste jaar veroorzaakte Jasper veel crashes", zo vertelt Kristoff. "Ik herinner me een fotoshoot voor de Ronde van Vlaanderen. Gaviria deed een wheelie en Jasper wilde hetzelfde doen voor de foto. Maar hij kantelde achterover en toen viel hij recht op zijn gat. Sindsdien is hij 'Jasper Disaster'."

"Hij vergat ook veel dingen", vervolgt de Noor. "Dan raakte hij zijn zonnebril kwijt, of vond hij zijn toiletzak niet, of was hij zijn schoenen vergeten. Hij was vaak een disaster, een ramp. De bijnaam was bedoeld als grap, niet om hem te beledigen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24