Forfait van Yves Lampaert voor beide BK’s? Renner geeft zelf een update

door: BVDO
Yves Lampaert
Afbeelding bron: Photonews

Yves Lampaert is één van de topfavorieten voor de titel op het BK tijdrijden. Al kreeg dat doel zaterdag een flinke knauw.

Yves Lampaert won vorig weekend de proloog in de Ronde van Zwitserland en leek daarmee op het juiste moment aan het pieken om het BK tijdrijden te winnen.

Dat wordt donderdag in Binche gereden, maar plots zijn er heel veel vraagtekens voor de West-Vlaming. Hij kwam zaterdag immers ten val in Zwitserland.

“Het zijn vooral de heup en de rug die nu opspelen. Ik zal nog moeten overleggen met de ploeg of we kunnen starten, maar het is niet de bedoeling dat we daar als 15de eindigen. Op dit moment zegt het gevoel dan ook dat het niet hoeft”, vertelt Lampaert aan Het Nieuwsblad

Zondag reed Lampaert de klimtijdrit in de Ronde van Zwitserland, maar dat was geen succes. Het BK op de weg zal in ieder geval geen probleem zijn.

“Dat kampioenschap komt niet in gevaar. Maar ik start er liever aan 100%, want de hersteltijd tussen de twee koersen is amper twee dagen. Als ik in de tijdrit donderdag voluit ga, wordt het moeilijk om zondag hersteld te raken.”