Gaat Van der Poel het voorjaar domineren? Michel Wuyts geeft zijn mening

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Het nieuwe wielerjaar neemt dit weekend zijn echte start. Voorlopig moeten we het wel nog zonder Mathieu van der Poel stellen.

Met de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne gaat het nieuwe wielerjaar op Vlaamse bodem echt van start, al is dat voorlopig nog zonder Mathieu van der Poel.

Hij komt zeker in actie in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar de rest van zijn programma is nog niet bekend. Dat zou hij vrijdag doen.

De grote vraag of de Nederlander het voorjaar zal domineren. Michel Wuyts moet bij Het Laatste Nieuws niet lang nadenken over zijn antwoord op die vraag.

“Mijn antwoord is zonder twijfel, ja”, klinkt het. “Niet alleen door zijn prestaties van afgelopen crosswinter, maar ook door hoe hij zich nu beter dan voorgaande jaren kan voorbereiden op het wegseizoen, door drie van de vier maanden in Spanje te overbruggen.”

Al is zijn manier van koersen wel veranderd. “Dat impulsieve aanvallen van 60, 70 kilometer van het einde is weg. Hij kiest nu bewuster zijn momenten uit. Hij blijft wat langer wachten en kiest vaker voor het wiel en slaat dan meedogenloos toe.”