Greg Van Avermaet spreekt duidelijke taal over deelname aan de Tour de France

door: BVDO
Greg Van Avermaet
Afbeelding bron: Photonews

De kans is groot dat Greg Van Avermaet de Tour rijdt. Al is het ook het einde van de wereld niet als dat niet het geval is.

Greg Van Avermaet hoopt in zijn laatste jaar naar de Tour de France te trekken. Hij schat zijn kansen om deel te nemen op 50 tot 60 procent. Met twaalf renners zijn ze, voor acht plaatsen.

“Ik ben vaak vrij onmisbaar geweest in de Tourploeg omdat ik altijd wel kansen had om het geel te dragen of ritwinst te pakken. Nu mijn niveau een beetje gezakt is, bestaat er wat onzekerheid over mijn selectie. Dat moet ik erbij pakken”, vertelt Van Avermaet aan Het Nieuwsblad.

Vorig jaar had zijn vrouw een vakantie geboekt, dit jaar nog niet. “Ik heb de Tour vorig jaar moeten missen en de wereld is niet vergaan. De Tour is ook niet altijd een cadeau. Je moet wel in orde zijn. Zeker voor een zware editie zoals deze. Als je slecht bent, kan het echt de hel worden.”

Van Avermaet wil het voor geen geld ter wereld missen, want het blijft uiteindelijk het grootste wielerevent van de hele wereld. “Toch ga ik teleurgesteld zijn, mocht ik er niet bij zijn”, besluit hij.