Greg Van Avermaet duidt het grote keerpunt aan in de carrière van Mathieu van der Poel

door: AVL
van der poel philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel trekt dit seizoen de fabelachtige prestaties van vorig jaar gewoon door en haalt werkelijk de ene grote overwinning na de andere binnen.

Na zeges in de E3 Saxo Classic, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix kan Van der Poel zondag in de Amstel Gold Race al zijn vierde grote eendagswedstrijd van het seizoen winnen. In de recente geschiedenis slaagden enkel Tom Boonen en Greg Van Aermaet erin om het dit voor te doen.

Van Avermaet is er alvast rotsvast van overtuigd dat de Nederlander zondag in zijn voetsporen kan treden. Van der Poel zit in de absolute hoogdagen van zijn carrière. Het WK 2023 in Glasgow was daarbij een belangrijk keerpunt, zo legt Van Avermaet bij HLN.

"Cruciale race, was dat. Na een niet zo denderende Tour moet zijn gevoel niet top zijn geweest" zo oordeelt Van Avermaet. "Hij knapte er wel goed werk op voor Philipsen, maar een kampioen als hij wint toch liever zelf. Die wereldtitel heeft hem een boost gegeven. Hoe dominant hij daar koerste... die lijn trekt zich dít voorjaar door."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp