Italiaanse ploegleider van Soudal-QuickStep haalt uit naar de Giro

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Soudal-QuickStep staat met heel andere doelstellingen in de Giro na het vertrek van Remco Evenepoel. De bedoeling is nu om ritzeges te pakken.

Remco Evenepoel moest door een coronabesmetting forfait geven voor de laatste twee weken van de Giro d’Italia. Een fikse opdoffer voor de organisatie van de Italiaanse rittenkoers, maar ook voor de renner en Soudal-QuickStep zelf.

In Italië was vooral te horen dat Remco Evenepoel uit respect voor de Giro in de koers had moeten blijven. De Italiaanse ploegleider Davide Bramati van de ploeg van Patrick Lefevere vindt dat een belachelijke redenering.

Zo zag hij Alexandr Vlasov, kopman bij Bora-Hansgrohe, op de eerste klim dinsdag gelost worden en meteen daarna opgeven. “Hoeveel renners zijn er in de eerste tien kilometer niet gelost?”, merkte Bramati op bij Het Nieuwsblad. “Heel veel.”

Zijn ploeg moet zonder Evenepoel rijden, maar deed dat dinsdag heel erg goed. “Het was mooi geweest hadden we kunnen winnen voor Remco. Dat blijven we de komende dagen proberen. We hebben ons niet zo goed voorbereid op de Giro om onze renners nu zomaar naar huis te laten gaan.”