Sportief directeur verklaart succes van Evenepoel en QuickStep-Alpha Vinyl

door: BVDO
Gullegem Koerse
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel heeft al stevig geschitterd in de Ronde van Spanje en voor sportief directeur Davide Bramati is dat geen toeval.

Bramati geniet duidelijk van de prestaties die Evenepoel laat zien. Hij herinnert de jonge Remco die enorm gemotiveerd was om zich te laten zien.

“Ik zit al vele jaren in het wielrennen, maar ik blijf hetzelfde enthousiasme houden. Je hebt passie nodig om dag na dag door te gaan, als je geen passie hebt, stop je. Dat geldt niet alleen voor de staf van een ploeg, maar ook voor de renners”, zegt Bramati op de website van de ploeg.

“Als de youngsters de stap naar de World Tour maken, probeer ik ze uit te leggen wat het betekent om hier te zijn, ze te helpen zich aan te passen en te begrijpen waar het in de wielersport echt om gaat. Passie en hard werken, maar ook de juiste mentaliteit hebben.”

Dat verklaart ook het succes van QuickStep-Alpha Vinyl. “Neem ons als voorbeeld: we hebben veel gewonnen, we blijven het doen met veel renners in allerlei wedstrijden elk seizoen, en dat komt omdat we altijd hard werken, in onszelf geloven, het leuk vinden wat we doen en elke dag ons best doen.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24