Jasper Philipsen geeft zijn voorkeur: Tour de France of Olympische Spelen

door: BVDO
Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

De Tour de France van 2024 heeft niet overdreven veel etappes voor sprinters. Dat zag Jasper Philipsen tijdens de voorstelling van het parcours.

Geen openingsrit voor sprinters, waardoor er weinig mogelijkheden zijn voor Jasper Philipsen om het geel te pakken op de eerste dag.

Er komen maximaal acht etappes in aanmerking voor een massasprint, maar die zitten behoorlijk vooraan in de Tour. Ook de klassieker op de Champs-Elysées is er niet.

“Dat is wel frappant, natuurlijk. En ik denk dat de laatste kans voor de sprinters rit zestien zal zijn, dus dan is het nog maar de vraag of je moet doorrijden tot in Nice. Want het einde is heel zwaar”, vertelt Philipsen aan Het Nieuwsblad.

Maar wie groen wil pakken moet wel de Tour uitrijden tot in Nice. “Vanaf rit zestien zal bekeken moeten worden hoe je ervoor staat in het puntenklassement. Als je heel ver achter staat of geen perspectief meer hebt voor de groene trui, dan wordt de vraag wel gesteld of je moet doorgaan.”

Want ook de Olympische Spelen komen er volgende zomer nog aan. “In België is het sowieso lastig om in de selectie te geraken, laat staan in een selectie met maar vier plaatsen. Maar ik zou zeker geen groene trui laten schieten om te mogen meedoen aan de Olympische Spelen.”