Jean-Marie Dedecker slaat met zijn vuist op tafel en eist een BK mét toeschouwers

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

In tegenstelling tot de rest van de sportwereld, wil Jean-Marie Dedecker niet wachten op de politiek en eist hij dat het coronabeleid wordt teruggedraaid. 

Nadat de cultuursector de zeer strenge coronamaatregelen door een uitspraak van de Raad van State zag verlichten, hoopt de sportwereld op nu toegevingen na overleg. Voorzitters van de sportbonden houden de Raad van State als stok achter de deur, maar onderhandelen liever eerst.

Jean-Marie Dedecker wil echter dat het sneller gaat. Aan Het Nieuwsblad vertelt hij dat hij desnoods zelf naar de Raad van State stapt. Dedecker is overtuigd van de kracht van zijn argumenten. Premier De Croo gaf in de Kamer toe dat het veldrijden slachtoffer is van wat er gebeurde in het voetbal. Een zeer zwakke motivatie voor de draconische maatregelen in de cross.

De burgemeester van Middelkerke wil zo snel mogelijk duidelijkheid voor de bezoekers van het BK veldrijden. Hij wijst er al langer op dat de zeelucht in zijn gemeente net gezondste lucht van België is.