Ploeg van Mathieu van der Poel ziet goede reden om BK veldrijden te winnen

door: BVDO
Christoph Roodhooft
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag wordt in Meulebeke het BK veldrijden gereden. Het zou wel eens goed kunnen dat een outsider de nationale titel pakt.

Alpecin-Deceuninck, de ploeg van Mathieu van der Poel, wil een gooi doen naar het BK veldrijden. Met Niels Vandeputte, Quinten Hermans en Gianni Vermeersch zijn er enkele potentiële winnaars.

Sportief manager Christoph Roodhooft gelooft alvast dat het een spannend BK kan worden. Al zijn er veel zaken die de wedstrijd kunnen bepalen. Toch zal het volgens Roodhooft allemaal in het laatste kwartier beslist worden.

“Iserbyt is een veelwinnaar, maar voor dit BK is er niemand met voldoende zelfvertrouwen die rechtstaat en zegt: ik win hier vandaag. Wellens, Nys en Albert konden dat wel, Van Aert en Van der Poel nu ook. Dat zijn mannen die een cross met hun eigen potentieel aanvatten”, klinkt het in De Zondag.

“Een Belgische titel voor Nys zou op zich al een verrassing zijn. Dit is niet de Nys van Waterloo of de Koppenberg, toch niet op basis van wat wij in de uitslagen van de voorbije weken zien. Maar misschien is hij wel 100 procent klaar voor dit BK en is hij voor zichzelf wel de topfavoriet bij uitstek.”