Kan Tadej Pogacar de dubbel pakken? Michel Wuyts velt zijn oordeel

door: AVL
Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Tadej Pogacar raasde de voorbije weken als een heuse pletwals door de Giro d'Italia en kan de roze trui, behoudens een mirakel, niet meer kwijtspelen.

Op 25-jarige leeftijd lijkt Pogacar stilaan naar de top van zijn kunnen te evolueren. De Sloveen droomt er ook luidop van om na de Giro ook opnieuw de Tour de France te winnen en zo de historische dubbel achter zijn naam te schrijven.

Pogacar zou de eerste renner sinds Marco Pantani in 1998 zijn die daarin slaagt. Analist Michel Wuyts gelooft alvast dat het mogelijk is. "Waar is dat Pogacar bij de lastige start van de Tour in Firenze over een benijdenswaardig vormpeil zal beschikken", aldus Wuyts in zijn column voor Het Nieuwsblad.

"Waar is ook dat Visma door ellende blijft kwakkelen en een race tegen de tijd levert. "De grote vraag blijft of Vingegaard, Van Aert en Evenepoel bij de Touraanvang over een aanvaardbaar vormpeil zullen beschikken. Ik acht de kans groot dat Pantani, de gecontesteerde dubbelaar uit 1998, na 26 jaar een opvolger krijgt."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24