Liegt bondscoach Vanthourenhout? Visma-Lease a Bike duidelijk over Wout van Aert

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Volgens bondscoach Sven Vanthourenhout mag Wout van Aert de Tour verlaten wanneer hij wil met het oog op de Olympische Spelen. Bij Visma-Lease a Bike vallen ze echter uit de lucht. 

"Met bepaalde renners zijn er afspraken gemaakt of uitrijden effectief nodig is. Of Van Aert van zijn ploeg mag kiezen of hij uit de Tour stapt? Ja. En Jasper Stuyven ook", zei bondscoach Vanthourenhout enkele dagen geleden op VRT1. 

Zes dagen na de slottrijdit in Nice staat namelijk al de tijdrit op de Olympische Spelen in Parijs op het programma. Enkele dagen rust zou Van Aert kunnen helpen in zijn jacht op een medaille. 

Een week na de tijdrit staat de wegrit op het programma. Maar bij Visma-Lease a Bike weten ze van niets. "Dat klopt niet", zegt ploegleider Frans Maassen bij Sporza. "Wout wil hier zijn taken doen. En ik denk dat hij ook beter uit de Tour zal komen door de Tour uit te rijden."

Van Aert moet van Visma-Lease a Bike ook niet elke dag voluit gaan en mag zijn dagen uitkiezen. "Wout moet mee naar Nice en hij wil ook mee. Het is geen issue", stelt Maassen nog.