Michel Wuyts in alle staten over Wout van Aert: “Ze zullen hem pushen”

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

2024 wordt een bijzonder wielerjaar. Er is een epische editie van de Tour de France op komst, maar ook de Olympische Spelen.

Deze week werd het parcours voor de Tour de France voorgesteld. Wout van Aert gaf al te kennen dat hij volgend jaar geen zin had om weer de Ronde van Frankrijk te rijden.

Maar het parcours van de Tour heeft één groot probleem om Van Aert toch daar te krijgen. “Die verdomde negende Tourrit in en om Troyes dreigt roet in de pasta te gooien. Veertien gravelstroken”, zegt Michel Wuyts in Het Laatste Nieuws.

“Pogacar is een kraan in het onverharde vak, Vingegaard een tenger groentje. De Deen schreeuwt om assistentie. Wie is de geknipte labrador? Juist. Gravel-master Wout van Aert. Plugge en Zeeman zullen Wout richting Tour pushen.”

De Tour skippen zou ideaal zijn om te werken richting de Olympische Spelen waar Wout van Aert zeker tot de topfavorieten moet behoren.

“275 kilometer lang, door de Chevreuse en drie keer bergop over de klinkers van Montmartre. Bochtig, hoekig, lastig. Veel meer dan Philipsen of De Lie ben jij onze olympische man. Nog een titel laten aan godbetert Laporte? Geen sprake van.”