Michel Wuyts gaat in de clinch met Patrick Lefevere

door: BVDO
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Deze week was er veel te doen over een voorstel van de grote baas van Movistar. Hij wou vervangingen invoeren in de grote rondes.

Eusebio Unzue deed een voorstel om renners die vallen in een rit van een grote ronde met de ambulance naar het ziekenhuis te laten gaan, maar de volgende dag wel weer te laten starten. Voor wie moet opgeven, stelde hij voor om een vervanger op te roepen.

Patrick Lefevere bestempelde het idee van zijn collega meteen als bullshit, omdat vallen en ziek zijn nu eenmaal bij de koers hoort, zo liet de CEO van Soudal-QuickStep optekenen. Een meedogenloze gedachte volgens Michel Wuyts.

“Ik dacht aan Gilbert die na een val in een ravijn met een gebroken knieschijf de rit voortzette. Ik riep me een sukkelende Jakobsen voor de geest. In de vorige Tour vroeg geliquideerd, maar in ontredderde staat nog zeven dagen in koers gebleven. Adepten van Lefevere, die twee”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Wuyts kan niet geloven dat mensen die lichamelijke afbraak allemaal graag ziet. Hij zou het voorstel van Unzue zeker een kans willen geven.