Michel Wuyts heeft een duidelijke vraag: “Wil Wout van Aert dat wel?”

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

De mogelijke fusie tussen Jumbo Visma en Soudal-QuickStep blijft beroeren. Michel Wuyts stelt er zich de nodige vragen bij.

Remco Evenepoel onder de vleugels van Jumbo Visma. Het zou zomaar kunnen als de fusie tussen Soudal-QuickStep en Jumbo Visma doorgaat. Het zal wellicht nog niet voor volgend jaar zijn, maar misschien wel voor 2025. Al zal er eerst nog veel water naar de zee moeten stromen.

“Op dit ogenblik liggen voor 2024 bij Jumbo-Visma 27 renners onder contract. Van Benoot over Kuss tot Van Baarle tel ik 12 papabili voor de Tour. Mannen die stuk voor stuk getuned zijn in opoffering of onderdanigheid”, klinkt het bij Michel Wuyts in Het Laatste Nieuws.

En dan moet Evenepoel er nog bij. In een ploeg waar Vingegaard de absolute leider is en de ploegleiders duidelijk bepalen hoe alles loopt.

“Kan een fanatiek baasje als Evenepoel daarin aarden? Bij Soudal Quick-Step kunnen Lodewyck en Van Bondt wat wikken, het is wel Evenepoel die beschikt. Dominantie ligt in 's mans karakter. Vraag is of Van Aert, Van Baarle en andere sterkhouders die dominantie accepteren”, heeft Wuyts een duidelijke vraag.