Michel Wuyts heeft plannetje van Tadej Pogacar door: “Hij is een goeie acteur”

door: AVL
Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Tadej Pogacar verbaasde vorige week vriend en vijand met het nieuws dat hij volgend seizoen voor het eerst in zijn carrière zal deelnemen aan de Giro d'Italia.

Naast de Giro, zal Pogacar ook in de Tour de France opnieuw van de partij zijn. De Sloveen gaat volgende zomer dus voor de dubbel: een bijzonder ambitieus doel. Commentator Michel Wuyts denkt het plan van de tweevoudige Tourwinnaar echter door te hebben. 

Volgens Wuyts ziet Pogacar de Giro namelijk vooral als een mooi alternatief op de Tour, waarin hij hoogstwaarschijnlijk opnieuw het onderspit zal moeten delven tegen de machine van Visma-Lease a Bike. "Wat is Tadej Pogacar een uitmuntend acteur", aldus Wuyts in Het Laatste Nieuws.

"Pogacar wil een gooi doen naar de dubbel", zo legt de analist uit. "Is dit moed of eerder overmoed? Of heeft Pogacar oordeelkundig nagedacht? Doe maar dat laatste."

"De realiteit is dat Pogacar van het bataljon Visma in de Tour twee jaar na elkaar ferme oorvegen kreeg. Zijn weerbaarheid was ophitsend, maar in kritieke ritten ging hij kansloos ten onder", aldus een opvallend scherpe Michel Wuyts. "Met de Giro op zak wordt het bloeden in de Tour minder pijnlijk."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24