Michel Wuyts ongemeen hard voor Wout van Aert: "Een weggegooide kans!"

door: AVL
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Zaterdag staat met Milaan-Sanremo de eerste grote wielerklassieker van het jaar op het programma. Wie opvallend genoeg niet aanwezig zal zijn aan de start is Wout van Aert.

Wout va Aert wil dit voorjaar eindelijk nog eens een groot monument aan zijn palmares toevoegen. Zijn afwezigheid in de Italiaanse klassieker, nota bene het enige monument dat Van Aert al wist te winnen (in 2020), is dan ook op zijn minst verrassend te noemen. Dat vindt ook Michel Wuyts, die zijn keuze vooral ziet als een gemiste kans.

"Ik vind ook nog steeds dat van Aert had moeten meedoen", aldus de analist in een gesprek voor Het Laatste Nieuws. Ik heb er begrip voor dat je iets nieuws probeert als je telkens dat tikkeltje tekort komt in Vlaanderen en Roubaix, maar daar tegenover staat dat Milaan-Sanremo de klassieker is die Van Aert het beste ligt. Dit is een kans weggooien. Allez kom."

Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar zijn zaterdag de torenhoge topfavorieten. Met de afwezigheid van Wout van Aert alsook Remco Evenepoel lijken de kansen op een Belgische overwinning vrij gering.