Michel Wuyts is teleurgesteld in Tadej Pogacar

door: AVL
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Tadej Pogacar klopte in de etappe van woensdag gele trui Jonas Vingegaard in de sprint en haalde zo zijn derde ritzege in deze Tour binnen. Ondanks de vijf bonificatiepunten voor Pogacar blijft de achterstand op Vingegaard in het algemeen klassement relatief groot. Het verschil tussen de twee bedraagt 2 minuten en 18 seconden.

De verwachtte tweestrijd tussen de titanen blijft dus voorlopig uit. Dit tot grote spijt van Michel Wuyts, die de Tour de France meer en meer in een definitieve plooi ziet vallen.

"Dat Pogacar pas net voor de top van de voorlaatste klim is gaan aanvallen, wijst erop dat hij vandaag geen vertrouwen had in zijn klimmerscapaciteiten", aldus een strenge Michel Wuyts in zijn analyse voor Het Laatste Nieuws. 

Wuyts vreest dat er geen grote verrassingen meer zitten aan te komen in deze Tour. "Het is zo dat we met z'n allen heel veel verwachten. Maar na zo'n 'moordpartij' over de verschillende ritten gespreid is het op dit moment vooral afvragen wat er überhaupt nog in zit."