Michel Wuyts trekt opmerkelijke conclusie over Wout van Aert in deze Tour de France en geeft z’n fans nog hoop

door: PMN
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Michel Wuyts ziet ook dat het moeizaam gaat voor Wout van Aert in deze Tour de France. Het was zondag opnieuw net niet.

Wout van Aert werd zondag tweede in de vijftiende Touretappe. Helaas voor hem botste hij op een ijzersterke Wout Poels. Die liet van Aert achter en reed alleen naar de streep.

Analist Michel Wuyts zegt aan VTM dat hij toch onder de indruk is van de prestatie van van Aert. "Helaas botste hij tegen die ene man, Wout Poels, die in het verleden al hele mooie dingen heeft laten zien. Hij won Luik-Bastenaken-Luik en maakte al indruk in dienst van Froome. In een Tour van de afbraak komen de mannen met wat meer jaren op de teller dan toch naar boven."

Wuyts zegt ook dat van Aert niets te verwijten valt. Hij merkt ook op dat van Aert een hele tijd in dienst moet rijden van Jonas Vingegaard.  “Poels daarentegen haalde één keer de top-30. Die kiest zijn dag uit en kan mits een goede dag rekenen op zijn oude klimmersbenen. Van Aert heeft eervol verloren."

De analist geeft de fans van van Aert nog hoop. “Het zit hem gewoon allemaal een klein beetje tegen. Ik durf zeker niet zeggen dat hij minder sterk is dan vorig jaar.”