Michel Wuyts weet waarom Jumbo Visma Wout van Aert toch de Giro wil laten rijden

door: BVDO
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert wil koste wat kost graag de Giro d’Italia rijden. Voor Jumbo Visma is dat echter niet de keuze die de ploegleiding wil.

Wout van Aert wil in 2024 naar de Giro trekken en eigenlijk had hij ook dit jaar al graag de Ronde van Italië gereden als alternatief voor de Tour de France. Maar bij Jumbo Visma hebben ze liever dat Van Aert de Tour rijdt, niet omwille van de uitstraling, maar wel voor het werk dat onze landgenoot daar verzet.

“Met zijn onevenaarbare workload is Van Aert namelijk drie andere helpers waard”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. “Met hem erbij start de gele formatie met tien en niet met acht.”

Zeker ook met het zware parcours van de Tour in 2024 is hij absoluut nodig, maar anderzijds zit Van Aert ook met die Olympische droom. En ook dat willen ze bij Jumbo Visma graag.

“De beheerders Plugge en Zeeman zweren bij de uitstraling van olympische medailles. Van Aert wordt in Parijs een toppion voor eremetaal in tijd- en wegrit. Doe dan liever een hoogtestage naar de Spelen toe dan een Tourmarteling. Het management is dus zeer geneigd Wout zijn Giro te gunnen”, besluit Wuyts.