Michel Wuyts ziet het somber in voor Wout van Aert: “IJdele hoop”

door: AVL
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert offert deze winter een groot deel van zijn crossseizoen op. Dit alles in teken van het nieuwe wegseizoen en dan vooral de voorjaarsklassiekers.

Van Aert wil volgend seizoen koste wat het kost de Ronde van Vlaanderen en/of Parijs-Roubaix aan zijn palmares toevoegen. Vorig seizoen moest van Aert zijn meerdere erkennen in respectievelijk Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel.

Pogacar slaat de Ronde van Vlaanderen volgend jaar over, Van der Poel is wel opnieuw van de partij. De Nederlander verkeert in de vorm van zijn leven. Van Aert zal dus zijn beste beentje moeten voorzetten om zijn eeuwige rivaal te verslaan. Ook in de cross delft van Aert voorlopig het onderspit.

"Zonder brutale ommekeer lonkt ijdele hoop", zo vreest analist Michel Wuyts in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Nog een onnavolgbare versnelling, nog een scherpe duik in het diepe, op de duur ga je Van der Poels dominantie uit de weg en spin je een nieuw weefsel richting lente."

"Ik denk dat Wout aan versie vier is. Met een minimum aan crossconfrontaties, veel hoogtewerk in het zuiden, het schrappen van godbetert Strade, Tirreno en Sanremo en later nog het mijden van Wevelgem. Dat alles voor twee goddelijke momenten, twee Monumenten. Met dat dreigende besef: met 120 percent krijg ik hem misschien klein", aldus Wuyts.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24