Moeizame onderhandelingen tussen Cavendish en Lefevere voor duidelijke redenen

door: CDC
cavendish
Afbeelding bron: Photonews

Mark Cavendish (36) heeft een zeer goed jaar gereden en kan zijn contract verlengen bij Deceuninck-Quickstep. Maar de onderhandelingen lopen niet van een leien dakje. 

De Brit was eigenlijk van plan om te stoppen na 2021, maar hij kende net een uitzonderlijk goed jaar met winst in meerdere wedstrijden: vier ritten in de Tour wint en de groene trui, vier ritten in de Ronde van Turkije en een rit in de Ronde van België. In de Ronde van Frankrijk straat hij nu op gelijke hoogte met Merckx qua ritoverwinningen.

Dat sprookjesjaar deed hem zijn beslissing herzien om te stoppen. Lefevere heeft wel interesse in de renner, maar schat de kans op herhaling van zo'n goede resultaten laag in. Daarom wil hij ook niet te veel geld betalen voor Cavendish. Nochtans heeft die laatste volgens Lefevere "torenhoge verwachtingen", zo zegt hij aan HLN. 

De grote baas van Quckstep-Deceuninck doet er nu alles aan om die verwachtingen van Cavendish te temperen. "Geen enkele van mijn West-Vlaamse sponsors gaat bijleggen om Mark Cavendish, voor zijn imago, een hoger loon te betalen."

Download nu de gratis app van Redactie24

Tags