Moet Evenepoel verder doen in Vuelta? Michel Wuyts is duidelijk

door: BVDO
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Ook Michel Wuyts keek vrijdag vreemd op. Remco Evenepoel verloor 27 minuten in een stevige bergrit in de Vuelta.

Jonas Vingegaard kwam 27 minuten eerder dan Remco Evenepoel boven op de Tourmalet. Een ongeziene klap voor de Vueltawinnaar van vorig jaar.

Ook voor Michel Wuyts was het schrikken. “Nochtans leek er niets aan de hand vanochtend. Begon hij zich op de Aubisque slap te voelen, gaat het om een virale infectie?”, vraagt hij zich af in Het Laatste Nieuws.

“Maar maag- en darmstoornissen, die al een tijdje de ronde doen in het peloton, lijken wel plausibel. Ik denk wel dat het zinvol is om verder te rijden. Hij is eergierig genoeg om te mikken op ritwinst en te tonen dat hij in normale omstandigheden wel had meegedaan voor de eindzege.”

Toch is het opvallend dat er bij Evenepoel geregeld iets verkeerd loopt. “Hij verdraagt niet veel missers en kan kapseizen als het te veel wordt. Ook richting Tour volgend jaar is dit niet optimaal. Het is de tweede keer dit seizoen dat hij een negatieve ervaring opdoet in een grote ronde. Het zal geen zekerheid zijn dat Remco volgend jaar kan meedoen voor het Tourpodium.”