Moet Lefevere zich zorgen maken? Michel Wuyts plaatst vraagtekens achter toekomst van Remco Evenepoel

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel vertoeft momenteel in Portugal waar hij deelneemt aan de Ronde van de Algarve. In de tweede etappe greep onze landgenoot net naast de ritoverwinning.

Ondanks het mislopen van de overwinning liet Evenepoel een sterke indruk achter, niet in het minst op Michel Wuyts. De analist haalde in zijn column in Het Laatste Nieuws de loftrompet boven voor de wereldkampioen tijdrijden. Daarnaast liet hij zich ook uit over de toekomst van Evenepoel bij zijn team Soudal-Quick Step.

De spilfiguur van The Wolfpack werd de afgelopen jaren al meermaals in verband gebracht met een overstap naar onder meer INEOS Grenadiers. Tot een effectieve transfer kwam het vooralsnog niet, al sluit Michel Wuyts niet uit dat de overstap er in de toekomst alsnog van komt. Vooral de turbulente ouders tussen zijn familie en Patrick Lefevere zou wel eens een doorslaggevende factor kunnen zijn.

"Hij heeft behoefte aan een leefbare verstandhouding met Lefevere. Al kan die in crisismomenten wankel zijn", zo stelt Wuyts vast. "Tussen vader Evenepoel en Lefevere is het water al langer te diep. Evenepoels contract loopt tot 2026. Kunnen de huidige sponsors de poen tot dat tijdstip storten?"