Mysterie opgelost! Nathan Van Hooydonck doet bekentenis over Tadej Pogacar

door: JDH
Nathan Van Hooydonck
Afbeelding bron: Photonews

Nathan Van Hooydonck schoof tijdens de slotrit van de voorbije Tour de France mee met Tadej Pogacar. Maar hij nam niet over. Nu verklaart hij ook waarom. 

Op de Champs-Elysées ontsnapte Tadej Pogacar uit het peloton. Nathan Van Hooydonck sprong meteen op het wiel van de Sloveen, maar nam slechts één keer over. Dat leverde hem en Jumbo-Visma wel wat kritiek op sociale media op. 

Maar Van Hooydonck onthulde bij De Rode Lantaarn hoe de vork precies aan de steel zit. "Ik kon echt niet overnemen. Ik heb het geprobeerd. Ik heb het één keer gedaan toen ik een beetje hersteld was en dat was om trager te rijden", zegt hij. 

Omdat zijn ploegmaat Jonas Vingegaard al een voorsprong van 7 minuten had, mocht Van Hooydonck wel overnemen. "Omdat ik een renner van Jumbo-Visma was, kwam het vervelend over. Als het iemand anders was geweest, dan had men wel gedacht dat die renner niet meer kon overnemen."

Dat Van Hooydonck niet kon overnemen, bleek ook uit zijn gegeven van die slotrit in de Tour. "Ik reed gedurende 11 minuten 432 watt gemiddeld. In het wiel. Dat is enorm veel. Op het einde van de Tour, hé."