Arnaud De Lie stuit op weinig begrip van ex-collega: “Om niet te zeggen dom”

door: AVL
Arnaud De Lie
Afbeelding bron: Photonews

Arnaud De Lie stapte deze week vroegtijdig uit Parijs-Nice om zich volop te kunnen focussen op de voorbereidingen van het klassieke voorjaar. 

Voormalig wielrenner Nathan Van Hooydonck begrijpt de beslissing van De Lie. Zijn deelname aan Le Samyn, waar het jonge talent van Lotto Dsnty ten val kwam slechts enkele dagen voor de start van Parijs-Nice, vond Van Hooydonck minder verstandig.

"Het was niet slim, om niet te zeggen dom, om De Lie überhaupt op te stellen in Le Samyn", aldus de voormalige renner van Jumbo-Visma in zijn analyse voor Het Nieuwsblad. "Sorry, maar hij is een te goeie renner om op dit moment van het jaar dat soort koersen te rijden."

"Als je op zaterdag de Omloop het Nieuwsblad rijdt en acht dagen later start in Parijs-Nice, moet je tussendoor geen koers rijden op dinsdag. Dan is er te weinig tijd voor voldoende rust en kwalitatieve training", zo legt Van Hooydonck uit.

Van Hooydonck legt de schuld echter niet bij De Lie zelf, maar eerder bij de sponsor die volgens hem teveel inspraak krijgt bij de samenstelling van het programma. “Ik weet zeker dat Lotto Dstny genoeg verstandige ploegleiders in dienst heeft om een slim programma samen te stellen, maar blijkbaar heeft de hoofdsponsor nog net iets te veel te zeggen op het vlak van performance."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24