Nathan Van Hooydonck beleeft moeilijk moment: “Confronterend en pijnlijk”

door: BVDO
Nathan Van Hooydonck
Afbeelding bron: Photonews

Nathan Van Hooydonck moest dit seizoen onverwacht een punt achter zijn carrière zetten. Onze landgenoot had een ongeval na hartproblemen.

Een gedwongen einde van zijn carrière, daar had Nathan Van Hooydonck geen rekening mee gehouden. Hartproblemen dwongen hem echter deze beslissing te nemen.

Het betekende meteen het einde van zijn job bij Jumbo Visma, maar toch werd Van Hooydonck betrokken bij de teamdagen die vorige week gehouden werden.

“Dat is heel leuk om iedereen terug te zien, maar ook heel confronterend en pijnlijk”, vertelt Van Hooydonck in de podcast Rode Lantaarn. “Het gaat telkens over volgend jaar. Niemand hoort het, maar ik hoor het wel. Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, volgende maand gaan de renners op stage. Maar dat ben ik niet meer.”

Van Hooydonck werd door zijn team goed begeleid. “Er zijn heel veel mensen die dan naar mij toekomen en begrip tonen voor de situatie. En hoe dat ik het begrepen heb, is dat als ik volgend jaar toch aan Merijn Zeeman vraag of ik ploegleider mag worden, dat hij mij dan toch nog de kans zou willen geven. Dus het is een lieve ploeg.”