Nathan Van Hooydonck reageert scherp en verdedigt tactiek Jumbo-Visma

door: AVL
Nathan Van Hooydonck
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert had vrijdag in de dertiende etappe van de Tour de France een kans om een gooi te doen naar de ritwinst. Zijn ploeg Jumbo-Visma besloot zich echter niet in de debatten te mengen en hun krachten te sparen voor de gele trui.

Jumbo-Visma gaf voor aanvang van de rit van vrijdag al aan dat de focus in de komende etappes vooral op het behoud van de gele trui zal liggen. Hoewel Wout van Aert zijn kansen op ritwinsten hierdoor ziet afnemen vindt hij dat zijn team een goede zet doet met deze tactiek. Dat vertelde hij na de rit in een interview met Sporza.

Ook superknecht Nathan Van Hooydonck kan zich vinden in de tactiek van zijn team en reageerde tegenover Het Nieuwsblad ook op de heisa omtrent de minder prominente rol van Wout van Aert

"Als je het nuchter bekijkt, een renner van het kaliber van Wout heeft 100 000 kansen om te winnen. In 15 van de 21 ritten in de Tour is hij kandidaat-winnaar. Dus moet je keuzes maken. Ik snap niet goed dat daar in ons land zoveel om te doen is. We zouden ons in onze handen moeten wrijven dat Wout al twee ritten won".

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24