Niet zoon Mathieu? Adrie van der Poel vertelt wie voor hem de Vélo d’Or had moeten winnen

door: AVL
Adrie van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel greep enkele weken geleden naast de Vélo d'Or, de prijs voor de beste wielrenner van het afgelopen jaar.

Van der Poel verloor de strijd van Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Deze uitslag zorgde voor veel onbegrip binnen het wielercircuit. Velen vonden namelijk dat Van de Poel, na een waanzinnig seizoen met onder meer een overwinning in Parijs-Roubaix en de wereldtitel, altijd had moeten winnen.

Ook vader Adrie was het niet eens met het resultaat van de stemming, al vindt hij verrassend genoeg niet dat zijn zoon de trofee het meest verdiende. Van der Poel senior vindt namelijk dat Tadej Pogacar de prijs had moeten krijgen, zo vertelt hij in een gesprek met Greg Van Avermaet en José De Cauwer in Het Nieuwsblad.

"Niet Matje, maar Tadej Pogacar had die prijs moeten winnen", aldus een eerlijke Adrie van der Poel. "Parijs-Nice, Ronde van Vlaanderen, tweede in de Tour, de Ronde van Lombardije. Ja, jongens. Maar kijk naar de erelijst van de Vélo d’Or: daar staan niet veel renners op die de Tour niet hebben gewonnen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24