Soudal Quick-Step met de neus op de feiten gedrukt? "Dit wordt de nieuwe realiteit"

door: JDH
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Na het openingsweekend heeft Soudal Quick-Step ook in de Strade Bianche geen potten kunnen breken. Volgens Marc Sergeant zullen de troepen van Patrick Lefevere dat moeten aanvaarden. 

In de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne moest Soudal Quick-Step tevreden zijn met verre ereplaatsen. Er waren wel de valpartijen van Alaphilippe en Asgreen als verzachtende omstandigheid. 

De Strade Bianche was voor de ploeg dan ook een moment om zich te herpakken. Maar het zat opnieuw tegen, met valpartijen van Alaphilippe en Magnier. Kasper. Al is dat voor Marc Sergeant geen excuus. 

"Tom Skuijns is onderweg ook gevallen, over zijn eigen ploegmaat nota bene, maar hij wordt wel tweede", zegt hij bij Het Nieuwsblad. Kasper Asgreen was de eerste van de ploeg over de streep, als 40ste op 11 minuten. 

"Ik vrees dat dit de nieuwe realiteit wordt voor Soudal Quick-Step", zegt Sergeant. Al blijft de ploeg het natuurlijk goed doen met Evenepoel en Merlier. "Maar op het terrein waarin we de ploeg jarenlang dominant hebben geweten, het klassieke werk, moeten ze de wedstrijden vandaag veelal ondergaan."