Tiesj Bennoot openhartig over zijn nieuwe kopman: "Beter mét, dan tégen Wout Van Aert koersen"

door: MAB
tiesj benoot en wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

De 27-jarige Tiesj Benoot is hét nieuwe gezicht bij Jumbo-Visma. De Belgische coureur moet er kopman Wout Van Aert helpen in de klassiekers. Al is hij niet van plan om enkel in de schaduw van zijn landgenoot te rijden. 

Benoot sprak met Wielerflits openhartig over zijn breuk met Team DSM. De Belg kwam niet meer overeen met het bestuur van de ploeg en zocht andere oorden op. “Ik heb dat vaak gemist in mijn carrière, deel uitmaken van een ploeg met een van de grote favorieten, of met een snelle man waar niemand mee naar de finish wil."

Met Jumbo-Visma lijkt Tiesj Benoot nu een ploeg te hebben gevonden waarbij hij zijn potentieel kan waarmaken. "Ik ben overtuigd dat het de ploeg is die het beste uit mij kan halen als renner. Als ik hier een paar jaar gereden heb, kan ik zeggen dat ik het maximum uit mijn carrière gehaald heb."

Benoot en Van Aert werden bevriend op de Olympische Spelen in Tokio. De twee gingen daarna ook nog enkele keren samen op stage. "Het bleek te klikken. Wout praatte toen ook over de manier van werken bij Jumbo-Visma en dat sprak me wel aan. Maar ik ben zeker: je kan maar beter mét dan tégen Wout van Aert rijden."