Toon Aerts krijgt verrassend berichtje van bondscoach Vanthourenhout over het EK

door: JDH
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Het EK veldrijden wordt komend weekend in het Franse Ponchâteau gereden. Toon Aerts pakte daar in 2016 verrassend de Europese titel. 

Mathieu van der Poel en Wout van Aert waren de twee topfavorieten voor het EK van 2016 in Ponchâteau. Maar op het snelle parcours was wegrijden bijna onmogelijk en dus groepte een peloton van zo'n 7 renners samen. Halfweg koers kon Toon Aerts wegrijden. 

Van der Poel en Van Aert keken naar elkaar en Aerts was weg. Met 45 seconden voorsprong won hij de Europese titel voor Van der Poel en Van Aert. Door zijn schorsing zal Aerts dit jaar niet aan het EK kunnen deelnemen. Hij stuurde zijn bondscoach Vanthourenhout wel een berichtje. 

"Volgend jaar zit ik terug in je selectie", zegt Aerts bij LAMBERT & ALBERT. "Hij stuurde zelf een berichtje dat mijn naam heel de tijd door zijn hoofd spookte tijdens de voorbereiding op het EK. Hij was toen nog ploegleider bij onze ploeg (Baloise Trek Lions), nog geen bondscoach.

"En hij zei dat hij constant aan mij moest denken", zegt Aerts. "Dat is wel leuk als je zo'n berichtje krijgt." Vanaf 17 februari zit de schorsing van Aerts erop en mag hij opnieuw deelnemen aan veldritten.