Veldrijders krijgen fikse waarschuwing van de UCI: “Misschien moeten we het hard spelen”

door: AVL
iserbyt van der haar
Afbeelding bron: Photonews

De Wereldbeker veldrijden zorgde het afgelopen crossseizoen meermaals voor discussie tussen de UCI en de veldrijders. De twee partijen kregen het meermaals met elkaar aan de stok.

Zo haalde UCI-voorzitter David Lappartient zich enkele maanden geleden de woede van de crossers op de hals nadat hij ermee gedreigd had om renners te verbieden deel te nemen aan het WK indien zij teveel wereldbekerwedstrijden overslaan.

De UCI denkt er inmiddels over na om het wereldbekerseizoen vanaf volgend seizoen in te korten, al blijft de organisatie wel teleurgesteld over de vele kritiek die het te verduren krijgt. "Toen er een paar seizoenen geleden amper zes manches waren kwam er ook kritiek", zo legt topman Peter Van den Abeele uit aan Wielerflits.

"Op een gegeven moment hadden we geen partners meer met de Wereldbeker. We hebben er toen alles aan gedaan om het klassement te laten opleven en er het opnieuw het meest prestigieuze klassement van te maken. Maar plotseling waren er te veel manches, volgens velen ook niet goed."

"Wij hebben altijd geprobeerd om de kerk in het midden te houden. Maar dan blijf je toch nog altijd de kritiek hebben van: dit of dat is niet goed. Misschien moeten we het eens hard spelen, zal het dan wél goed zijn?" zo waarschuwt Van den Abeele.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24