Verliest Michael Vanthourenhout zijn Belgische titel? Belgian Cycling reageert

door: BVDO
Michael Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Michael Vanthourenhout werd zondag Belgisch kampioen veldrijden. Al zat er toch een geurtje aan die titel.

Laurens Sweeck werd tot twee keer toe in de materiaalpost gehinderd door de mecanicien van Michael Vanthourenhout. Dat kostte hem enkele seconden. Als je ziet hoe klein het verschil was, dan kon Sweeck zeker aanspraak maken op de titel.

Bij Belgian Cycling zijn ze niet van plan iets aan de uitslag van het BK veldrijden te veranderen door deze onregelmatigheden. Voorzitter Eddy Lissens van de commissie veldrijden bij Belgian Cycling is duidelijk.

“Er is een reglement, maar het wordt nooit gebruikt”, verklaar Lissens. “Het is de taak van de aanwezige commissaris om dat te controleren tijdens de wedstrijd, maar je weet ook hoeveel mensen daar staan in een cross, dat is chaos en heel moeilijk om te controleren, maar laat het duidelijk zijn de ploegen wisten waar ze moesten staan.”

Er is wel een sanctie mogelijk tegen Vanthourenhout en zijn entourage. “Wel zal de mecanicien van Michael Vanthourenhout wellicht een boete krijgen voor het hinderen van een renner. Al geloof ik niet dat die dat met opzet heeft gedaan, het heeft wel een bepaalde invloed gehad.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24