Alex Callier heeft een wel heel opvallende mening over 'Eurosong'-kandidaat Gustaph

door: STG
Afbeelding bron: Medialaan

De kogel is door de kerk. Gustaph zal ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Een beslissing die de voorbije dagen al op heel wat kritiek kon rekenen.

Het was een verrassing van formaat. Gustaph zal ons land in mei vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Dat heeft kijkend Vlaanderen beslist tijdens een grote liveshow in Paleis12. Een beslissing die op veel kritiek kan rekenen.

Zo gaan er heel wat stemmen op dat de televoting niet eerlijk is verlopen. Tijdens het stemmen waren er heel wat technische problemen, waardoor niet iedereen zijn stem kon uitbrengen. Gisteren liet de VRT al weten dat er geen hertelling komt.

Ook Alex Calier geeft zijn ongezouten mening over Gustaph in Het Laatste Nieuws. “Ik vind dat we iemand moeten sturen die opvalt en dan kies ik voor Chérine. Ze komt met een heel straf nummer dat je zelfs na één keer luisteren kan meezingen. Ik hoor en zie een beetje Sandra Kim, Angèle en France Gall”, klinkt het.

Al heeft hij ook een mening over het nummer van Gustaph. "Ik ken hem, maar dat staat los van mijn beoordeling”, zegt Alex. “Ik vind Gala en Chérine buitenbeentjes, maar denk wel dat Gustaph kan werken. Hij brengt nineties-dance, classic house én hij staat er”, zegt Alex. Ik vind ‘Because Of You' ook een heel cool nummer dat eigenlijk op elke radio kan”, besluit hij.