André Hazes over engste moment in z’n leven: “Dan zakt de wereld onder je voeten vandaan”

door: COS
Afbeelding bron: Eén

André Hazes heeft samen met Monique Westenberg een zoontje, André. De geboorte was voor André het engste moment uit zijn leven.

Dat vertelde de populaire zanger in ‘Het Huis’. Hij vertelt dat ze in het ziekenhuis elk uur de hartslag kwamen meten. En die was op een bepaald moment enorm gedaald. “Toen gingen ze voelen en voelden ze dat de navelstreng om z’n hoofd zat en die beknelde hem.”

Monique werd met spoed naar het operatiekwartier gebracht. “Ze kreeg geen verdoving. Ze werd letterlijk opengescheurd. Ze haalden die kleine er vervolgens uit.”

André herinnert zich het moment nog alsof het gisteren was. “In de films zie je altijd een heel mooi moment dat ze een klapje geven en het kindje gaat huilen, en mijn kind bungelde. Er zat geen leven in.”

Zuurstoftekort

De hele situatie boezemde hem angst in. “Monique was weggezakt, mijn kind maakte niet meteen geluid. Dus ik denk: ‘Eén van de twee is overleden’. En toen maakte hij geluid en kwam Monique ook bij. Maar dan heb ik niet naar m’n kind gekeken, want ik wilde dat het ons moment was.”

Kleine Dré moest een paar dagen in de couveuse liggen, omdat hij zuurstoftekort had gehad. “Daar zou hij last van krijgen. Onze vraag was alleen: ‘Maar wat dan? Hoe erg?’”

“En daar konden ze geen antwoord op geven. Dan zakt de wereld onder je voeten vandaan. Maar het is allemaal goed gekomen, gelukkig”, aldus een opgeluchte André.