Jelle Cleymans doet boekje open: "Ruziegemaakt met Gert Verhulst"

door: LHX
jelle cleymans (1).jpg
Afbeelding bron: Photonews

Jarenlang acteerde Jelle Cleymans in de razend populaire serie 'Spring'. Daarbij ontstond er wel eens een conflict.

Er ontsproten heel wat hits uit 'Spring', en van eentje daarvan is Jelle Cleymans absoluut geen fan: 'Met de trein naar Oostende'. In de podcast 'Achter de schermen' legt hij uit waarom.

"Ik vond op dat moment dat we met 'Spring' eigenlijk heel toffe popmuziek maakten", zegt hij. "In mijn hoofd was dat een beetje Clouseau en Marco Borsato. Dat zijn goeie songs."

"En dan kwam 'Met de trein naar Oostende'. Ik hoorde de woorden 'tsjoeke tsjoeke tuut' en dacht: 'Maar allé. Ja, wij zijn een band voor kinderen, maar dit gaat volgens mij de gemiddelde leeftijd plots heel erg naar beneden halen.' Plus, ik vond dat ook een beetje een carnavalsnummer."

Hij zag zich dan ook genoodzaakt om in te gaan tegen Gert Verhulst. "Wij hebben daar echt wel ruzie over gemaakt", onthult hij. "Ik heb hem gezegd: 'Als we dit doen, gaan we iets verliezen van wat we hebben opgebouwd.'"

Gert hield echter voet bij stuk en verzekerde hem dat het nummer een hit zou worden. "We hadden allebei gelijk. Het wás een grote hit, maar er veranderde ook iets in hoe iedereen naar ons keek", concludeert hij achteraf. "Plots stonden daar inderdaad heel veel volwassenen met kleine kindjes. Jammer", vindt hij nog steeds.