Koen Wauters trekt opvallende les uit scheiding met Valerie De Booser

door: LHX
Koen Wauters in 'The Voice Kids'
Afbeelding bron: VTM

In januari 2020 maakten Koen Wauters en Valerie De Booser bekend dat ze gingen scheiden. Ze waren maar liefst 17 jaar getrouwd.

De scheiding van Valerie De Booser was uiteraard een bittere pil voor Koen Wauters, maar drie jaar later ziet hij dat die ook goede dingen heeft opgeleverd. Zo heeft hij geleerd dat hij beter alleen kan zijn dan gedacht.

Vroeger was hij veel rustelozer en kon hij tussen twee relaties niet alleen thuis blijven zitten, vertelt hij in Humo. Nu is hij niet bang meer om alleen te zijn met zijn gedachten.

"Ik vind het heerlijk dat ik alleen nog maar met mijn eigen gedoe te maken heb, en niet met het gedoe van iemand anders", zegt hij. Waar hij eerst de neiging had om voortdurend andermans problemen te willen oplossen, heeft hij nu het zelfvertrouwen om voor zichzelf te kiezen.

Hij beseft dan ook dat hij in zijn relaties veel te vaak water bij de wijn heeft gedaan. "In een ideale wereld hoef je geen water bij de wijn te doen, maar dat is misschien een utopische gedachte", klinkt het. "Ik denk wel dat het mogelijk moet zijn een relatie te hebben waarin je genoeg jezelf kunt zijn en samen zoveel goeie momenten beleeft, dat je dat vanzelf kunt opbrengen als het af en toe moelijk is."