Peter Van de Velde (56) heeft heugelijk babynieuws aan te kondigen

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Peter Van de Velde staat volgend jaar weer op het podium van het Studio 100 Pop-Up Theater. De acteur herneemt zijn rol in de musical '14-18'.

Peter Van de Velde is voor velen natuurlijk nog steeds het bekendst van zijn rol al Piet Piraat in de gelijknamige Studio 100-reeks. Al sinds 2001 kruipt Peter in de huid van de piraat.

Sinds kort heeft Peter ook een nieuwe sidekick: Remi De Smet werd eerder dit jaar aan boord gehaald als Bertus Bandiet. "Hij doet dat fantastisch. Hij is ervoor in de wieg gelegd", vertelt Peter aan HLN Showbits.

"Ik had een beetje schrik: we verschillen 35 jaar. Hij is 21, ik ben er 56. Ik dacht van: gaat het niet te veel de grootvader met zijn kleinzoon zijn die komt optreden. Maar we zijn zo goed onthaald door het publiek, dat dat helemaal niet is", zegt Peter.

Over 'grootvader' gesproken... Peter heeft nog heugelijk babynieuws. "In 2024 word ik grootvader. Uitgerekend twee dagen na de première (van '14-18', red.)", onthult hij. "Dus ik ga Piet Piraat nog enkele jaren moeten volhouden, want ik wil dat natuurlijk met mijn kleinzoon of -dochter beleven."